Oversikt

Chengde er 100% Kina, kinesisk kultur, språk og historie flyter gjennom gatene i byen. Fortsatt er det veldig lite internasjonal innflytelse i Chengde.

Dette kan være utfordrende, men det er fascinerende, og lokalbefolkningen er varm og vennlig selv om klimaet er kjøligere enn Beijing da Chengde ligger oppe i fjellene (En perfekt destinasjon for en hver turglad nordmann).

Dette er en historisk by med masse å se og oppleve tross sin beskjedene størrelse. Livet i Chengde kommer til å være veldig forskjellig fra livet i Kinesiske storbyer, og selvsagt enda mer forskjellig fra livet i Norge.

Tradisjonell konsert ute i friluft i Chengde

 • Opplev det ekte Kina
 • Historie overalt
 • Fjell og ren luft
 • Trygt og vennlig
 • Fantastisk lokal mat
 • Vennlig lokalbefolkning

Mange utenlandsstudenter forteller om sine opplevelser i Beijing eller Shanghai uten å egentlig ha sett det ekte Kina. De erfarte kun de «vestlige» og internasjonale delene av Kina. Om du drar til Chegnde kommer ikke du til å bli en av dem.

 • Historie

  Historie

  Qing-Dynastiet - Kinas sommerhovedstad helt fram til den siste keiseren

  UNESCO - Chengde står på UNESCOs verdensarvliste

  Sommerpalasset - Kangxi-keiserens største byggeprosjekt

  Severdigheter - Tre-Buddah, Templer, Den Kinesiske Muren og mye mer

 • Rent Miljø

  Rent Miljø

  Fjell - omgitt av fjell, og full av flotte turmuligheter

  Ren luft - Chengde ligger langt unna Kinas industriområder

  Vakkert om vinteren - mye snø, og eget skitrekk

  Ikke overbelastet - ingen trafikkkorker, og enkelt å komme seg fram

 • Gøy

  Gøy

  Ikke så liten - halv million innbyggere, en skikkelig by

  Studentliv - fire universiteter med mer enn 10,000 studenter

  Glad i sport - fotball, badminton, basketball, og mye mer

  Spise og drikke - folk her elsker store, lange middager med mange venner.

 • Avslappet

  Avslappet

  Lavere tempo - folk går saktere enn i Beijing eler Shanghai

  Slapp avv - livskvalitet er viktigere enn penger her

  Fjellene - du er aldri langt unna fjell

  Enkelt - livet her er så mye enklere enn i Kinas storbyer

Lær Mandarin i Chengde

Utsikt over byen Chengde
Chengde – A world apart from Beijing and Shanghai

Livet i Chengde går saktere, og er mye mer avslappet enn i Kinas storbyer. Menneskene her setter pris på livskvalitet, og driver mye med sport og utendørsaktiviteter, og det er mindre press her enn i andre deler av Kina. Hvis du kommer til Chengde rett etter et studieopphold i Beijing eller Shanghai så kommer du til å merke forskjell med en gang.

Fra mandag til fredag kommer du til å ta mandarinundervisning enten fire eller seks timer, alt etter som hvilket imemrsjon-program du har valgt. Hvis du i tillegg har valgt «Oppdag Chengde» kommer du også til å ta en del av undervisningen utendørs sammen me læreren din, så dere kan utforske Chengde og samtidig bruke kinesisk i dagligdagse situasjoner.

Elevene i Chengde spiser vanligvis lunsj sammen med læreren på en restaurant i nærheten, eller sammen med vertsfamilien. Etter undervisningen spiser du normalt middag sammen med vertsfamilien din, eller sammen med dine med-boere hvis du bor i kollektiv. Etter middag er det mye å finne på, kanskje dra ned til en park for å se pensjonistene danse, eller ta en øl på restaurant sammen med venner i gammelbyen, gå på kino, synge karaoke og mye mer. I helgene er det enda mer å finne på. Chengde er riktignok mindre enn Beijing eller Shanghai, men det bor fortsatt mer enn 500,000 innbyggere der, inkludert over 10,000 universitetstudenter, så det er mye å gjøre. Du kan finne noen som driver med nesten alt, fra musikk til sport, sjakk og og matlaging. Populære aktiviteter blant LTL elever er turer i fjellet, hesteridning, besøke sommerpalasset og hagene (det er verdt å kjøpe en periodebillett), og diverse turer sammen med vertsfamilien.

Forberedelsemøte før Chengde

Før du drar til Chengde organiserer vi et forberedelsemøte med deg. Hvis du skal til Chengde etter et opphold med oss i Beijing eller Shanghai så kommer møtet til å foregå på skolen, men hvis du skal direkte til Chengde så holder vi møtet på nett, WhatsApp eller Skype.  Under dette møte forteller du oss dine ønsker og preferanser når det kommer til vertsfamilien i Chengde, og hvilke fritidsaktiviteter du liker å drive med. Dette kan være alt fra å spille fotball, løpe maraton, til å spille dataspill. Når du ankommer Chengde så kommer vi til å sette deg i kontakt med folk som deler dine interesser og har lyst til å møte nye internasjonale venner.

Oppdag Chengde

Ikke bruk undervisningen til å kun sitte inne, gå ut sammen med læreren din og øv på å bruke kinesisk i ekte situasjoner. Dette er en flott mulighet til å få bort redselen for å snakke kinesisk, utforske byen, og ha det gøy i undervisningen.

Dette tillegget passer spesielt bra for dem som oppholder seg i Chengde i en kort periode

Pris: 1 uke 1,000 CNY, og 800 CNY per ekstra uke

Merk: Dette er et ekstratillegg, og for å bestille Oppdag Chengde så må du allerede være meldt på et LTL kurs.

Chengde «Connection Kit»

Lokalbefolkningen i Chengden er veldig hyggelig og tar i mot utlendinger med åpne armer, men det betyr ikke at det nødvendigvis er enkelt å komme i kontakt med potensielle nye venner. Vi inviterer deg på middagg og introduserer deg til en «språkvenn» du kan utveksle språk sammen med, og en studentambassadør som gjerne viser deg rundt i byen på kvelden eller i helgene. Dette er en super mulighet til å raskt bli kjent med nye venner i Chengde.

Pris: 900 CNY

Les Mer

Still oss et spørsmål!
 • LTL Avatar Brendan Ryan
  Brendan Ryan , Student Advisor

  Velkommen til LTL Mandarin School!

  Hvordan kan jeg hjelpe deg?