Hvordan lære kinesisk online – 18 tips

Internett tillater oss å lære mye raskere og på en mer praktisk måte enn før, og du bør absolutt ikke gå glipp av disse mulighetene.

Å lære kinesisk online har blitt en veldig populær måte for folk fra hele verden å forbedre sine språkferdigheter uten å måtte reise til Kina.

Vi har undervist studenter fra mer enn hundre land i mandarin. Det er utrolig praktisk å kunne lære kinesisk uten å bli nødt til å reise til Kina eller melde deg på et kinesisk kurs i ditt eget land. I tillegg er muligheten til å ha tilgang til verdens beste morsmålstalere uansett hvor du bor er fantastisk.

Hvordan lære kinesisk online – Følg vår YouTube

Det første du kan gjøre for å begynne å lære kinesisk på nettet er å følge vår YouTube-kanal, hvor vi dekker en haug av forskjellige temaer, fra bestilling av mat, til shopping og mye mye mer. Selv om den er på engelsk, kan den fortsatt være et nyttig verktøy for deg.

Her er tre nyttige videoer til å begynne med … hvis du liker dem, hvorfor ikke abonnere deg?

18 skritt til suksess – Hvordan lære kinesisk online

Vi har gjort dette i lang tid, så her er noen råd fra oss om hvordan du kan dra mest mulig nytte av det og maksimere studieresultatene.

Før ditt kurs på nettet

 1. Forbered deg og gjør deg klar for et online kurs på samme måte som du ville gjort for et kurs i et klasserom. For maksimal fremgang er det avgjørende at du er i riktig tankesett og ikke blir distrahert under kurset.
 2. Vær i et rolig miljø, vekk fra distraksjoner, hvor læreren din kan høre stemmen din tydelig, uten forstyrrelser.
 3. Ha IT-utstyret klart før leksjonen. Forsikre deg om at mikrofonen og hodesettet fungerer som den skal, at alle andre programvarer er slått av og at internettforbindelsen er oppe og går på en stabil måte.
 4. Bluetooth er fienden til online leksjoner. Forsikre deg om at alle Bluetooth-enhetene er slått av, da de kan få tilgang til din høyttaler og mikrofon uten at du legger merke til det, og gjøre dem utilgjengelige under leksjonen din.
 5. Vær klar i tide og gi deg selv noen minutter for å starte datamaskinen din og sjekke utstyret for å sikre at du ikke mister verdifull studietid senere.
 6. Ha penn og papir eller et Word-dokument klar for å kunne ta notater.
 7. Forbered en liste over spørsmål du har, og vær ikke sjenert for å spørre læreren din om dem.

Under ditt kurs på nettet

Hvordan lære kinesisk online - Med et smil!
Hvordan lære kinesisk online – Med et smil!
 1. Fortell din lærer hva det er du ønsker. Alle kursene er laget individuelt for deg, og læreren din vil kunne tilpasse undervisningsinnholdet til dine behov. Men når du og læreren din bor langt borte fra hverandre, vil han/hun trenge din hjelp til å vite hva slags ordforråd og setninger er nyttige for deg for øyeblikket.
 2. Gi læreren din tilbakemelding. Hvis det er noe du vil gjerne fokusere på mer, et område som du føler at du trenger mer hjelp med eller noe annet du vil endre, må du ikke være redd for å fortelle læreren din om det. Din tilbakemelding er alltid velkommen og det hjelper læreren med å gjøre det han vil gjøre: lære deg kinesisk på den beste mulige måten.
 3. Du trenger ikke å gjøre det, men vi anbefaler at du bruker webkameraet under leksjonene, slik at læreren kan se deg. En lærer er avhengig av elevens kroppsbevegelser, tonefall og så videre for å vurdere om leksjonen går i riktig retning, om læring bør saktes ned eller fremskyndes, og det er mye vanskeligere å gjøre dette når du ikke ser eleven. Forsikre deg også om at du ikke har en sterk lyskilde som et solfylt vindu eller et lys bak deg, da ansiktet ditt vil vises veldig mørkt på skjermen. Prøv å ha lyskilder som skinner i ansiktet ditt og ikke fra bak deg på skjermen.

Etter ditt kurs på nettet

 1. Avhengig av hvor mye fritid du har, vil læreren din gi deg lekser. Husk å gjøre oppgavene som læreren gir deg. Hvis du vil ha flere lekser, hvis du ikke har tid til å fullføre de oppgavene som du har fått, eller hvis du rett og slett ikke har tid til å øve det du har lært, må du huske å gi beskjed til læreren din i god tid.
 2. Bruk opptaksfunksjonen av kursene. En fantastisk aspekt av online kurs er at de kan spilles inn og sees på nytt. Det betyr at du kan se på opptakelsene senere, som er en flott måte å revidere det du lærte. Du kan også stoppe og spole fremover og bakover gjennom de delene som du sliter med. Du kan ta så mye tid som du trenger til du forstår et konsept, et ord, eller uttalen av spesifikke lyder.

Immersjon når du lærer kinesisk online

Studenter som lærer mandarin på nettet har ofte ikke et veldig oppslukende kinesisk språkmiljø rundt seg, og de har færre muligheter til å øve det de har lært enn hvis for eksempel de hadde bodd i Beijing eller Taipei.

For rask fremgang med dine språkferdigheter, er det imidlertid avgjørende å gjenta og øve det du lærer online.

Det kan være kinesiske restauranter og lokalsamfunn rundt deg som du kan benytte deg av – prøv WeChat sin «look around»-funksjon.

Hvis du ikke har slike «ressurser» rundt deg, kan du prøve å danne et slikt miljø. Stikk Post-It-lapper på møblene i hjemmet ditt med deres navn i kinesiske tegn og Pinyin.

Prøv å endre språket på mobilen din til mandarin.

Legg en liste over gjeldende ordforråd der du ofte vil se på det, som for eksempel foran toilettet ditt.

Det viktigste er at du reviderer og øver ofte. Hvis du ikke har mulighet til å snakke mandarin i det daglige, er det enda viktigere å repetere ordforrådet oftere for å sikre at du ikke glemmer det du har lært.

Til slutt, når du har tid, kan du planlegge en tur til Kina for å studere på en av våre skoler der, bo hos en vertsfamilie, og bli fullstendig oppsluket i et kun kinesisk talende språkmiljø.

Hvordan lære kinesisk online – Gratis læringsverktøy på nettet

Det er uendelige alternativer på nettet, og mange av dem er veldig gode, med det finnes selvfølgelig også noen unntak.

Her er noen programvarer som du absolutt bør sjekke ut:

 1. Pleco: Pleco er den desidert beste tilgjengelige kinesiske ordbok-appen. Installer den på telefonen din og bruk håndskriftfunksjonen til å øve når du slår opp tegn i stedet for bare å kopiere og lime inn. Ordboken er hovedfunksjonen og den er gratis, men de har noen nyttige tilleggsfunksjoner som du må betale for, som for eksempel flashkort.
 2. Anki: Anki er vårt absolutt favoritt flashkortsystem. Bruk det til å lage dine egne flashkort stokker, test deg selv og fortsett å gjenta ordforrådet når du har noen minutter med ingenting å gjøre.
 3. Chinese-Forums: Det beste forumet for de som studerer kinesisk som finnes. Hvis du trenger råd om hvordan å lære mandarin, er dette forumet det stedet du får det.
 4. Zoom: Det er den beste, raskeste og mest pålitelige programvaren for videokonferanser online som er tilgjengelig i dag – og for deg er den også gratis.
Still oss et spørsmål!
 • LTL Avatar Brendan Ryan
  Brendan Ryan , Student Advisor

  Velkommen til LTL Mandarin School!

  Hvordan kan jeg hjelpe deg?