
Epost: [email protected]
Telefon: +86 (0) 10 65129057
Man-Fre: 09:00 -18:00 Beijing-tid
Jianguo Rd. 88 Xiandai SOHO,
Building B, 5th Floor, Room 504
建国路88号现代城SOHO B座 504
Epost: [email protected]
Telefon: +86 (0) 21 3368 0866
Man-Fre: 09:00 -18:00 Beijing-tid
Suite 910 Building A, Modern Mansion, Xiangyang South St. 218
徐汇区襄阳南路218号 现代大厦 A座 910室
Født i Frankfurt, dro Andreas til Kina for første gang i 1999. I 2002 begynnte han å lære seg kinesisk i Beijing. Etter det jobbet han for en rekke farmasøytiske selskaper i Beijing. Mens han jobbet, fortsatte han å lære kinesisk, samt hjalp han nyankommene venner å organisere deres mandarinundervisning.
Vis Mer »
Etter mange mislykkede forsøk, mange historier om lite framgang, dårlig organisasjon, og dårlig kvalitet var det åpenbart at det manglet en språkskole som kunne levere pålitelig og solid undervisning.
I 2007 mens han bodde i en vakker Hutong i gamle Beijing, bestemte Andreas seg for å gjøre noe med det. Han skulle starte sin egen språkskole. I begynelsen foregikk undervisningen på en kafe i Central Business District i Beijing.
Den opprinnelige planen var å kalle skolen for “Spaghetti Chinese” men heldgvis klarte en venn med litt mer markedsføringsteft å overbevise han å gå for LTL (Live The Language) i stedet for.
I dag bor Andreas fortsatt i Beijing, og er fortsatt eier og direktør i LTL.
Etter fire år som Kinesisklærer, besluttet Tina å ta utfordringen med å bygge opp LTLs lærerstab. Det første hun gjorde var å bestemme at ingen lærere hos LTL skulle være deltidsansatte. På den tiden var det vanlig å bruke deltidslærere hos på de fleste mandarinskolene i Kina. Hos LTL ville Tina kun ansette lærere på helttidskontrakter.Vis Mer »
Heltidskontraktene stipulerte en stabil lønn, og inkluderte trygdeforsikring, feriedager, og foreldrepermisjon. I tillegg var helseforsikring pensjon, og arbeidsledighetstrygd også inkludert. På den tiden i Kina var dette veldig uvanlig, spesielt for språklærere. Dette tilbudet endte opp å bli et veldig sterkt insentiv, og etter få måneder hadde LTL ansatt Beijings beste og mest erfarne mandarinlærere.
Tina jobbet som LTLs Studiedirektør fram til hun tok barselpermisjon i 2013. Etter permisjonen flyttet hun med familien sin til hennes hjemby Chengde hvor hun leder LTLs lærerstab.
I dag er Tina Studiedirektør i Chengde, men hun er fortsatt glad i å undervise, og hun underviser fortsatt elever som går LTLs intensivkurs.
Etter fem måneder med byggining, oppusning og krangling med håndverkere og saksbehandlere var vi endelig klar til å flytte inn i vårt nye hjem i april 2009. I 16. etasje i «Sunshine 100» bygget. I høyblokken som stod midt i sentrum av Beijing hadde LTL fire klasserom, et kjøkken, et lite kontor, og en vakker balkong med utsikt over Beijing. Vis Mer »
Liang Min, vår interiørdesigner fra Beijing Institute of Technology skapte et lyst og innbydende miljø som raskt ble til vårt og våre elevers nye hjem.
Hun bestemte også å lage glassvegger i alle klasserom. Glassveggene kunne dermed brukes som tavler, som igjen gjorde det mulig for lærere å fritt å bevege seg rundt i rommet. Dette passet bra med vår interaktive og energiske lærestil.
Liang Min designet også alle andre LTL skoler, inkludert utvidelsen av LTL Beijing i 19. etasje, nye LTL Beijing i 29. etasje, samt LTL Shanghai. I dag bor og jobber hun i Milano i Italia.
Helt fra starten av har LTLs mål vært å skape et læringsmiljø hvor dem som lærer kinesisk hele tiden er omringet av kinesisk språk, for dermed å kunne lære så raskt som mulig. I begynnelsen mens vi enda bygget opp vårt omdømme var de fleste av våre elever personer som allerede bodde i Beijing, og lærte mandarin etter jobb og i helger.Vis Mer »
Våre lærere underviste dro hjem eller på jobben til elevene for å undervise dem der. Det betydde at vi hadde begrensede muligheter å omringe de i kinesisk språk. Og et par timer undervisning i uken var ikke nok for å raskt å forbedre språkferdighetene.
Men, i 2009 var vi store nok til å fokusere på vårt visjon: Rask tilegnelse av språk for elever som ankomer Kina for å lære seg Mandarin på heltid. Dette betydde at vi måtte tilby mer en bare klassetimer. Vertsfamilier, visum, sosiale aktiviteter, og hjelp og støtte døgnet rundt var alle meget viktige for å få til et suksessrikt program. I 2009, som var det første året vi tilbød alt dette, hadde vi tre heltidsstudenter som kom til Kina for å lære seg Kinesisk. Susanne fra Tyskland var den første, hun kom i juni og bodde med hos vår vertsfamilie i Beijing i to måneder. Pensjonistekteparet Zhang bodde rett over gaten fra skolen, og var venner av en våre lærere. Deres sønn giftet seg, og flyttet hjemefra, så de hadde god plass og mye tid. Hverken herr eller fru Zhang hadde vært utenfor Kina, de snakket ikke et ord engelsk, og hadde aldri hatt kontakt med utlendinger. Det var en helt ny opplevelse for alle sammen. Etter noen utfordringer i begynnelsen var både Susanne og Zhang familien meget fornøyd med opplegget.
Susanne bestod HSK eksamen, og kom tilbake til LTL året etter. Herr og fru Zhang fortsatte som vertsfamilie fram til 2013 da de flyttet fra Beijing for å være nærmere sin sønn og barnebarn.
Vi skjønte helt fra starten av at hvis våre elever skulle forbedre sine språkferdigheter så raskt som mulig så måtte de i tillegg til undervisning bruke kinesisk utenfor klasserommet. Elevene var flinke til å snakke kinesisk i klassen, og hos vertsfamilien.Vis Mer »
Men, i pausene, under sosiale aktiviteter, og på fritiden var det alt for enkelt å snakke engesk med andre elever, utenlandsboende, eller med kinesere som snakket engelsk.
Vi skjønte at dette ikke var optimalt, vi prøvde flere forskjellige ting, bl.a. et «språkløfte» hvor elevene lovde å ikke å snakke noe annet språk enn kinesisk. Men resultatene uteble. Elevene endte opp med å lære hverandres grammatikkfeil. Beijing er en stor by hvor folk fra hele verden bor, internasjonalt uteliv, og stadig flere personer som kan snakke engelsk. Da ble det åpenbart at hvis vi skulle få våre elever til å omgi seg med kinesisk så måtte de ut av Beijing
Dermed started jakten på den perfekte byen for kinesisklæring. Dette ble veldig mye vanskeligere enn vi hadde regnet med. Utenom det nord-østlige Kina, så snakket lokalbefolkningen med tildels veldig sterkt lokal dialekt, dermed ble det vanskelig å lære seg perfekt standard mandarin. De store byene i nord-øst hadde alle store internasjonale miljøer med mange muligheter for å snakke engelsk, mens de minde byene var ofte trauste industrielle byer, for ikke å snakke om temperaturer ned mot -40 om vinteren!
Etter mye reising og mange undersøkelser fant vi endelig det perfekte stedet hvor vi kunne omgi våre elever med standard mandarin: Chengde!
Kinas gamle sommerhovedstad er faktisk fødestedet til moderne standard mandarin. Standard mandarin, eller 普通话 på kinesisk ble kodifisert i Chengde i 1952. Byen hadde ikke noe internasjonalt miljø, og ingen snakket Engelsk. Samtidig var Chengde en vakker by oppi fjellene, med run luft, og det gamle Sommerpalasset som står på UNESCOs verdensarvliste. Chengde hadde også flotte tur og utendørsaktiviteter. Med ca. en halv million innbyggere hadde Chengde fortsatt alle tilbud en stor by bør ha, og lokalbefolkningen var kjent for sin gjestfrihet.
Den 25. mai 2010 sendte vi vår første elev til Chengde, han skulle lære kinesisk, og bo hos en vertsfamilie. Dagen etter kom det to veldig bekymrede offentlige tjenestemenn på hos vertsfamilien døren for å diskutere situasjonen. Chengde hadde ikke hatt utlendinger boende der siden andre verdenskrig, og tjenestemennene var usikre på hvordan de skulle håndtere situasjonen.Vis Mer »
Etter flere møter, telefonsamtaler, og flere dagers betenkningstid kom de endelig fram til at det ikke var noe galt i at folk dro til Kina for å lære kinesisk. Vi fikk lov til å fortsette programmet. Vi hadde ikke forutsett hvor lite selv det offentlige i Chengde visste om utlendinger, og det var en meget spennende tid for alle. Når alt hadde kommet på plass, var det klart at dette intensivprogrammet på tre uker var en kjempesuksess, og det ble åpenbart hvor mye bedre man lærer når man er omringet av kinesisk språk på alle kanter.
Selv i dag er de eneste ikke-kinesere som bor i Chengde LTLs elever. For å sikre maksimalt bruk av kinesisk, så sender vi aldri mer enn 10 elever til Chengde av gangen. I en by med 500.000 innbyggere er sjansen for å møte en av de ni andre elevene ganske liten. De offentlige etatene i Chengde er veldig hjelpsomme, og de to tjenestemennene som kom på besøk i mai 2010 har begge selv blitt vertsfamilier.
Little by little we were building our reputation as the place to go to for students who wanted Chinese language immersed and improve their Mandarin quickly. As a result, we started to run out of class room space and had to build a school extension on the 19th floor of the same building with an additional six class rooms.
Vi skjønte fort at mange av våre elever ikke kun ønsket å lære kinesisk, men også skaffe seg arbeidserfaring i Kina. Vi underviste mange internasjonale selskaper i kinesisk så vi hadde gode kontakter med HR avdelingene. Dermed kunne vi tilby internships i Kina.
Mange av våre interns lærer seg kinesisk mens de jobber i enten Beijing eller Shanghai.
Zhongwen begynnte i LTL Chengde November 2011. Før LTL kom til Chengde var det ingen muligheter for å undervise i kinesisk til utlendinger i Chengde.Vis Mer »
Zhongwen trodde alltid at hennes skjebne var å bli mandarin-lærer, og det trodde foreldrene hennes også, de gav henne navnet 仲文 (Zhongwen) som uttales likt som中文 (Zhongwen – Mandarin).
Når hun hørte at en språkskole skulle åpne i Chengde søkte hun med en gang, og ble raskt en av de viktigste personene i hele LTL.
Zhongwen er i dag direktør for LTL Chengde, og ser selve hjerte og sjelen i LTL Chengde. Hun organiserer undervisning og vertsfamilier, hjelper elever å bli kjent med lokalbefolkningen, organiserer fjellturer, og er alltid klar for å hjelpe dem som trenger. Selv etter alle disse årene henter hun personlig alle elevene på tog-stasjonen som kommer til Chengde
Alex startet å jobbe som studentrådgiver hos LTL i 2012. Han organiserte alle fulltidsstudier ved LTL Beijing og Chengde. I 2016 flyttet han til Shanghai for å bli vår første direktør ved LTL Shanghai.Vis Mer »
Alexander er en språkentusiast og en polyglot som snakker 11 forskjellige språk, selvsagt inkludert flytende mandarin. Alex var leder for LTL Shanghai fram til 2018 da flyttet han til Taipei, for å hjelpe til å lansere LTL Taiwan.
Luke var den første eleven som tok et helt gapår hos LTL. Når han begynnte så kunne han ikke ett ord kinesisk. Etter ett år boende hos en vertsfamilie, og intensivkurs bestod han HSK 6 eksamen.Vis Mer »
Vi var sikre på at med et godt planlagt program bestående av vertsfamilier, intensivkurs, og begrensede muligheter for å snakke andre språk enn kinesisk, så var det mulig å gå fra komplett nybegynner til HSK 6 innen ett år. Luke var første gangen vi faktisk fikk testet ut denne teorien i praksis. Du kan lese en blogpost skrevet av Luke (kun engelsk) syv måneder etter at han begynte.
I dag tilbyr vi mange forskjellige gapår muligheter for elver i Kina. Programmene er alltid skreddersydd, og kan bestå av mange forskjellige deler av diverse kurs og programer, intensivkurs, «multi-city», og internships.
Men det er de som følger samme rute som Luke som er de mest fascinerende for oss. Å se en elev som kommer til Kina og knapt kan si «ni hao» dra hjem med HSK 6 diplom er stort for oss.
LTL handler om det å omgi seg med kinesisk språk. Men vi måtte innrømme at enkelte elver ønsket mer selvstendighet, og ikke ønsket å bo hos vertsfamilier. Vi bestemte oss for å tilby innkvartering i kollektiv i Beijing. Her ville elvene få sitt eget private rom i en leilighet sammen med kinesere.Vis Mer »
Selv om leilighetene var lokalisert kun fire t-bane stop unna skolen, så befant de seg i en veldig kinesisk, og ikke internasjonal del av Beijing.
Bortsett en et nytt barstrøk som dukket opp ved Grand Canal, rett sør for leilighetskomplekset, så har lite endret seg, og våre leiligheter er fortsatt på samme sted den dag i dag.
Ettersom vårt rykte vokste, begynte vi å gå tom for plass, igjen. Vi ville ikke flytte oss fra vår sentrale beliggenhet i Beijing, så vi flyttet til 29. og 30. etasje i samme det bygget.Vis Mer »
De to etasjene er forbundet med trapper inne på LTL, igjen hadde vi alle klasserom på samme sted. Vi så også hvor viktig terrassen var for det sosiale livet på skolen, hvor elever kunne treffes og snakke sammen, vi ønsket et sted med en flott terrasse.
Den store takterrassen på 70kvm på 30. etasje med flott utsikt over Beijing ble avgjørende, og etter fem måneder med oppussing og krangling med håndverkerfirmaet var vi klar for å flytte inn i vårt nye lokale. mange språkskoler måtte flytte fra sentrum grunnet høye leiekostnader. Men vi har heldige som kjøpte eiendommen før prisene gikk kraftig opp, og kunne dermed forbli i sentrum.
Opp gjennom tidene ble vi spurt flerfoldige ganger om vi ikke kunne tilby kinesiskundervisning i Shanghai. Vi var bekymret om hvorvidt vi kunne klare å levere samme høye kvalitet som vi har blitt kjent for hvis vi åpnet en ny skole i en by langt borte.Vis Mer »
Men i 2015 besteme vår kollega Alexander Krasnov å flytte til Shanghai. Det var vår sjanse til å bringe vår ekspertise til en ny by.
Som i Beijing, lokaliserte vi LTL Shanghai helt i sentrum av byen, og fortsatte vårt konsept med undervisning i små grupper, masse sosiale aktiviteter, støtte, vertsfamilier, internships, og bokollektiv med fokus på rask tilegnelse av språkkunnskaper.
LTL Shanghai ble en kjempesuksess, og med åtte klasserom er LTL Shanghai noe mindre enn LTL Beijing, men forskjellen er liten.
Med skoler i tre byer, Beijing, Chengde, og Shanghai, begynte vi å tilby et «multi-city» program, hvor våre elever kunne oppleve tre meget forskjellige byer i Kina.Vis Mer »
Alex og William var to kompiser fra Storbritania som brukte ni uker av sitt gapår på å lære mandarin i Kina, og de var våre første «multi-city» elever. De started med tre uker i internasjonale Shanghai, som gir en relativ enkel start på et kinaopphold, etter det fulgte tre uker i mer tradisjonelle Beijing, før de avsluttet komplett omkranset av kinesisk språk på alle kanter i Chengde. I alle byene bodde de hos vertsfamilier, og tok intensivundervisning som bestod av fire timer gruppetimer, og to timer privatundervisning hver dag. På ni uker gikk de fra null til HSK 2, og på de ni ukene lærte de mer om Kina enn de fleste lærer i løpet av livet.
«Multi-city» har blitt ett av våre mest populære språkprogrammer. Det er spesielt populært blant de som kommer til Kina for lengere opphold, gjerne som et gapår før de begynner som studenter.
Beijing er en fantastisk plass å lære seg Kinesisk på, og vi vil sørge for at du får mest mulig ut av ditt opphold.
Lær kinesisk i Shanghai med vårt store utvalg av undervisning og språkprogrammer. Våre gruppetimer har i snitt kun tre elever per lærer.
Velg mellom fire spennende Gapår-programmer i Kina. Lær kinesisk, utforsk Kina, og ta del i Kinas spennende kultur. Du får også muligheten til å bygge ditt eget, helt unike Gapår-program, vi hjelper deg!
Opplev fire veldig forskjellige byer i Kina, Beijing, Shanghai, Taipei og Chengde mens du lærer mandarin i Kina med LTL. Opplev og oppdag Kina på en helt ny måte, og studer kinesisk, dette er en opplevelse for livet.