Oversikt

Å bo hos en vertsfamilie i Chengde gir deg ikke bare mulighet til å øve og bruke kinesisk hver dag, men det gir deg også muligheten til å bli del av kinesisk hverdagsliv, og møte mange nye mennesker. Vi har jobbet med vertsfamiliene i mange år og de vet hvordan de skal ta seg av internasjonale studenter i Kina selv om de enda ikke snakker mye mandarin.

Det bor ingen utlendinger i Chengde, og det finnes ikke noe internasjonalt miljø. Å ha en elev fra utlandet boende hjemme hos seg er spennende for begge parter.

Elev og vertsfamilien i Chengde sitter alle bilen

 • Komplett immersjon
 • Lær kinesisk raskt
 • Bruk mandarin 24/7
 • Hjelp og støtte
 • Privatliv
 • Fantastisk mat
 • Moderne leiligheter
 • Varmt og Vennlig

  Varmt og Vennlig

  Hjem - Egen seng, håndkler, og et varmt måltid venter på deg

  Familie - Opplev varmen og omsorgen fra en kinesisk familie

  Slektninger - Det er aldri kun foreldrene, du kommer til å møte hele klanen

  Venner - Dra på turer sammen med familien og møt nye venner

 • Lær Mandarin

  Lær Mandarin

  Snakke - Bruk og øv på kinesisk 24/7 hjemme

  God uttale - Chengde er selve fødestedet til moderne mandarin

  Hjelp - Hvis du trenger hjelp med lekser så får du det hjemme

  Selvtillit - Øk selvtilliten din ved å snakke mandarin i hjemmet

 • Godt Sted å Bo

  Godt Sted å Bo

  Privatliv - Ditt eget personlige soverom

  Moderne - Nyoppussede og store leiligheter

  God beliggenhet - Sentralt, med alt innenfor rekkevidde

  Utstyrt - Kjøkken, bad, stue, WiFi, og mye mer

 • Kinesisk Kultur

  Kinesisk Kultur

  Tradisjon - Ta del i helligdager, bli med på familiesammenkomster og "bli lokal"

  Ekte Kina - Opplev det ekte Kina, borte fra den internasjonale innflytelsen

  Eventyr - Lær om Kina i dybden, bedre enn kun å lese bøker

  Historie - La besteforeldrene fortelle deg om Kinas historie

Chengde

Å lære kinesisk i Chengde er veldig forskjellig fra å studere mandarin i Shanghai, eller å ta et semester i Beijing. På vår Chengde skole er det med vilje ikke noe internasjonalt studentmiljø, ingen middager etter skolen, og ingen lunsjklubb hvor elevene spiser og snakker sammen. Alt foregår på kinesisk, og du blir venn med kinesere. Å bo hos en vertsfamilie er en flott mulighet for å få et trygt utgangspunkt for videre sosialisering, møte lokalbefolkningen, og oppdage hvordan livet i det ekte Kina er. I Chengde velger 95% av våre elever vertsfamilier

Leilighetene

Alle leilighetene er moderne og fullt møblerte. Du får ditt eget soverom med enten felles eller privat bad med vestlige toaletter. Soverommet er stort, og inneholder skrivebord, og godt med skapplass. Kjøkkenet, stuen, og alle andre områder er felles med vertsfamilien. WiFi og alle regninger er allerede inkludert i prisen.

Livet hos en vertsfamilie

Livet i en Kinesisk familie handler i stor grad om å spise store måltider sammen, besøke slektninger, og organisere helgeaktiviteter. En hver familie er forskjellig, men populære helgeaktiviteter kan være å besøke en av de klassiske parkene, gå turer i fjellet, eller spise sammen med venner og slektninger. I kinesiske familier er middagen dagens høydepunkt og består vanligvis av en rekke retter av både kjøtt og grønnsaker. Men pass på! Hjemmelaget kinesisk mat er både veldig godt og sunt, og hvis du spiser kinesisk mat tilpasset norske tunger på restaurant når du er i Norge igjen, så blir du gjerne skuffet. Hvis du har spesielle ønsker eller behov når det kommer til kosthold, som vegetar, glutenfri, allergier, eller annet, så si i fra til oss på forhånd, så ordner vi det.

En hver familie er forskjellig, i noen familier bor hele klanen sammen fra besteforeldre til babyer. Andre familier er kanskje kun et ektepar med ett barn som enten bor der eller har allerede flyttet ut. Det er ingen snarveier eller tommelfingreregler når det kommer til vertsfamilier, og å finne familier som passer nettopp deg er det vi er best på. Vi kommer til å spørre deg om dine behov og preferanser når det kommer til kjæledyr, barn, røyk og ikke-røyk, alder, og mye mer, og basert på det så finner vi den perfekte familien til deg.

Vertsfamilie i Chengde – Priser (kinesiske yuan)

Lengde Frokost og Middag
2 uker 5,698
3 uker 8,298
4 uker 10,742
8 uker 19,089
12 uker 25,440
13-52 uker 2,120/uke
Prisene inkluderer alle regninger som vann, strøm, og varme, samt WiFi, og andre kostnader. Som med alle LTL programmer så er det ingen skjulte kostnader. Det finnes INGEN ekstra kostnader for å finne vertsfamilien, ingen tillegg i høysesongen, ingen påmeldingavgifter eller noe som helst.

VENNLIGST MERT – Alle prisene er oppgitt i CNY

Ofte Stilte Spørsmål

Hvordan finner jeg fram til min vertsfamilie i Chengde?

Med Chengde «Survival Kit» så henter vår koordinator deg på togstasjonen, og tar deg med til din vertsfamilie. Chengde «Survival Kit» er allerede inkludert i følgende programmer: Kinesisk Immersjon, Multi-City, og de fleste av våre Gapår i Kina programmer.

Click Here to Reveal Answer

Vi anbefaller sterkt at du IKKE velger engelsklærer hos vertsfamilie hvis du skal ta et immersjonprogram. Grunnen er at da må du undervise i engelsk, og da blir det ikke komplett kinesisk-immersjon lengre. Men hvis det av på grunn av kostnader er eneste måten for deg å gjøre dette så kan vi organisere engelsklærer-programmet i Chengde for deg. Prisen blir da 50% lavere enn vanlig vertsfamilie, og du må undervise et familiemedlem i 6 timer per uke.

Hva med klesvask?

Din vertsfamilie vil enten vaske klærne for deg, eller ha tilgang til vaskemaskin så du kan vaske selv. Uansett så er det ingen tillegg i prisen.

Er det nok å spise?

Å ja! Du er en gjest og vil bli oppvartet deretter. Det betyr masse mat til hvert måltid. Hvis du ønsker å passe på vekten og ikke spise så mye, så si ifra til oss på forhånd så vi kan gi beskjed til familien. Hjemmelaget kinesisk mat er generelt sett sunn og lett, men hvis du ved hvert måltid forsøker å spise alt opp så kommer du sannsynligvis til å legge på deg.

Hvordan kommer vi til å kommunisere?

På mandarin selvfølgelig! Alt etter hvor mye kinesisk du har lært på forhånd, enten hjemme eller på våre Shanghai, eller Beijing-kurs så må du kanskje bruke en elektronisk ordbok som Pleco kombinert med gestikulering og peking. Våre vertsfamilier har lang erfaring og er vante til å huse internasjonale elever som ikke snakker mye kinesisk i begynnelsen. Familien selv kommer til å ha sine egne metoder for å hjelpe på kommunikasjonen i begynnelsen. Og kinesiskundervisningen i Chengde kommer til å fokusere på hverdagsliv og daglige situasjoner.

Bør jeg velge alle måltider eller kun frokost og middag?

Det er helt opp til deg. Å spise lunch hjemme hver dag er ganske praktisk, og den beste maten i Kina er hjemmelaget så «alle måltider» er et veldig populært valg blant våre elever. Hvis du heller ønsker å gå ut å spise lunch sammen med læreren når du har pause så er det også fullt mulig.

Bør jeg ta med eget sengetøy eller håndkler?

Nei, det trenger du ikke. Sengetøy og håndkler er inkludert. Og selv om Chengde ikke er kjent utenfor Kina, er det fortsatt en relativ stor by med en halv million innbyggere. Å kjøpe toalettsaker og andre ting du måtte trenge er ikke noe problem og er ofte lettere og billigere enn å dra alt med deg hjemmefra.

Kan jeg bestille vertsfamilie uten å bestille kurs?

Nei, det er dessverre ikke mulig. Våre vertsfamilier er veldig populære, og vi har ofte enorm pågang. Det tar lang tid å organisere og administrere vertsfamiliene så de er forbeholdt våre elever.

Hvor lenge kan jeg bo hos en vertsfamilie?

Fra en uke til ett år, jo lenger du bestiller for, jo større avslag får du.

Får jeg min egen nøkkel?

Ja selvsagt får du din egen nøkkel til leiligheten. Du kan komme og gå når du selv ønsker. Men hvis du ikke skal ta et måltid sammen med familien, eller hvis du overnatter utenfor huset, f.eks hvis du tar en helgetur til Beijing eller sover i telt ved Den Kinesiske Muren så si i fra til familien på forhånd. Du kan også låse døren inn til soverommet ditt.

Andre alternativer

Still oss et spørsmål!
 • LTL Avatar Alex Krasnov
  Alex Krasnov , Student Advisor

  Velkommen til LTL Mandarin School!

  Hvordan kan jeg hjelpe deg?